С яхта и катамаран за Гергьовден 2018


С яхта и катамаран за Гергьовден 2018

 

През май 2018, по Гергьовден, ние, екипът на SP Kayak & Sailing, за пореден път се отправяме към нашия любим Самотраки. Има някаква магия да посрещаш пролетта на това място, на което ритуалите възхваляващи раждането на живота, са пуснали хилядолетни корени. 

Остров Самотраки е един от най-живописните, планински и изолирани острови в Гърция – едва около 40% от площта му е проходима и обитаема. Това място е преплело в себе си тракийска история, богата планинска растителност, божествени реки и водопади, приказни гори, уютни планински селца, стада от диви кози и море с вкус на Безкрайност. И точно напролет, когато природата тепърва ще се събужда и ще покрие острова във всички нюанси на зеленото, ние Ви каним да се отправим в 4-дневно плаване до там! 

Важно: Две от лодките ни вече са пълни и във флотилията остават само 6 места!

 

13235100_1303979269629352_3743404119992139164_o

Самотраки… издига се над морето самотно и величествено, вечнозелените му вековни гори пазят хилядолетни тайни, а острите му зъбери прорязват небесата и като че ли от тях, се спускат с грохот могъщи водопади.

Колкото и да е странно, островът не е прочут с морските си деликатеси, а с безсрамно вкусното агнешко, което предлага. Ще плаваме край диви плажове, лагуни и скалисти отвеси, ще ловим риба, ще се разходим до високопланинските водопади и ще се възхищаваме на планината от всички страни, защото тя е толкова висока и могъща, че дори “скрива Луната”.

На този бряг някога се е издигало едно от най-големите средища на пантеизма, древната религия почитаща всички богове, въплътени в природните стихии. 

Тук камъните са притихнали и сякаш пазят спомена за тези величествени обреди. Дърветата крият сенките на жриците, а листата им нашепват песните на тракийските мистерии….

Не е задължително, да сте почитатели на танците на лунна светлина, за да ви допадне предложението ни. Понеже сме чужди на спиритуализма ще ви поканим да опитате един друг специалитет на острова, който не е кой знае колко далеч от езическите обичаи. Заповядайте да обележим Гергьовден на Самотраки, да се насладите на най-доброто ярешко, не само в Гърция! Полудивите стада пасат из пустошта на острова и месото им е уханно, с аромат на билки, който едва ли е по силите и на най-изкусните майстори на чевермето.

Като хора-моряци, обаче няма как да ви заведем на ярешко, без да се погрижим за морските приключения. Намислили сме плаване във флотилия от 3 яхти, от Керамоти до Самотраки.

Приключението ще е за четири дни, надяваме се на добри условия за ветроходство и възможност да обиколим острова и да ви покаженм невероятните водопади, които се виждат само от морето и са най пълноводни в този сезон.

 

Програма: 

Плаването е 4 дни – от петък, 04. май до понеделник, 07. май.

1 ден,  петък: Отплавме към 10 часа сутринта от Керамоти към о-в Самотраки. Очакват ни 40 морски мили или 6-7 часа плаване.

Време за ветроходство (за запалените – ще имате възможността да се запознаете с лодката и да научите някои основни термини), забавления и риболов. Привечер се очаква да пристигнем на острова. Посещение на таверна или вечеря на лодката. Свободна програма.

2 ден, събота: Закусваме и отплаваме за обиколка на острова. Ще минем покрай южната страна на острова, като ще се наслаждаваме на великолепни гледки и много други морски забавления.

Късния следобед ще акостираме в пристанище Камариотиса. Свободна програма.

3 ден, неделя: Разходка във вътрешността на острова. Трекинг до водопадите или наем на скутер за обиколка на острова.

Вечерта – посещение на таверна. Хапване на ярешко или агнешко по предварителна поръчка – Самотраки се слави в цяла Гърция със своето ярешко месо!

4 ден, понеделник: Ранно отплаване към Керамоти. Очаквано приставане – ранния следобед към 13 часа и прибиране към София.

Програмата е примерна и може да претърпи промени според метеорологичната прогноза.

Яхти и свободни места

Катамаран Athena 38 – капацитет 8 човека – свободни места няма 

Ветроходна яхта Sun Odyssey 43 – капацитет 8 човека – свободни места няма 

Ветроходна яхта Вavaria 44 – капацитет 8 човека – 6 свободни места

 

Цени, записване и отстъпки 

 

Цена за катамаран: 350 евро на човек

Цена за ветроходна яхта: 250 евро на човек

Цената е калкулирана за група от 8 човека и може да варира според броя на хората на борда. Плаването се осъществява при наличие на група от минимум 6 човека. Цената може да претърпи корекция в зависимост от типа лодка и годината на производство.

 

Отстъпки:

Всеки наш клиент може да ползва една от следните отстъпки:

 • 10% ранно записване – при внасяне на капаро за плаване до края на месец март 2018.
 • 10% за групи –  при готови групи от 6 или 8 човека
 • 10% за редовни клиенти и приятели на SP Kayak & Sailing

 

Цената включва:

 • наем на лодката, оборудвана с 4 двойни каюти, 2 бани с тоалетна, хладилник, печка и т.н.
 • надуваема лодка с извънбордов двигател
 • нощувки на борда в двойна каюта
 • чаршафи и кърпи
 • шкипер
 • пристанищни такси
 • разходи за гориво и вода на лодката
 • риболовно оборудване за морски риболов при Ваше желание
 • задължителното финално почистване на яхтата

 

Цената не включва:

 • транспорт от София – Керамоти – София
 • храна и напитки на борда, посещение на таверни и други
 • лични разходи

 

Плащане и анулации

При резервация се заплаща капаро 50% от сумата, а остатъкът – 40 календарни дни преди датата на заминаване. При невъзможност за реализиране на плаването, при обстоятелства, възникнали от страна на SP Kayak & Sailing, изпълнителят се задължава да върне 100% от сумата. 

При анулиране на резервация до 40 календарни дни преди датата на заминаване, SP Kayak & Sailing ще Ви възстанови 70% от цената на плаването.
При анулиране на резервация и оставащи по-малко от 40 календарни дни до датата на заминаване, SP Kayak & Sailing ще Ви възстанови 10% от цената на плаването. И в този случай е възможно възстановяване на 70% от цената на плаване, но само ако намерим клиент за вакантното място.

 

За въпроси или записвания:

0883216916 – Степан

0888088078 – Тото

0887098939 – Димитър

info@spkayaks.com

 

Опции Цена

Цена на човек за катамаран 350 EUR Да Купи сега
Цена на човек за яхта 250 EUR Да Купи сега
Тагове: , , ,

Подобни продукти