Обучения за уикенд през 2018


Обучения за уикенд през 2018

 

През месец март, SP Kayak & Sailing и NorthSailing Ви канят на един нов формат ветроходно обучение!

В рамките на месеца, ще проведем три специализирани семинара, състоящи се от теоретични занимания и интензивна практика. За улеснение, всеки семинар ще се провежда в рамките на един уикенд в Керамоти, Северна Гърция.

 

  Семинар “Приставане”

Дати: 19-20. май

Насочен към усвояването на умения, критични за всеки един шкипер. Ще разгледаме различните техники на приставане – на борд, на кърма и на нос, със и без котва. Ще упражняваме заходи и при различни условия и посоки на вятъра. Ще научим как се ползват шпрингове и как се откача котва от морското дъно.
Целта на този семинар е да събере в два дни ситуационния опит, който един шкипер би натрупал за две години. Теоретичната част на семинара ще се проведе в залата на NorthSailing на марината в Керамоти. Практиката ще се провежда на различни типове лодки, в малки групи, съобразено с уменията на участниците.

 

  Семинар “Спинакер”

Дати: 24-25. март

Магията на плаването на попътен вятър със симетричен и асиметричен спинакер! Употребата на двата типа спинакери за круизно или състезателно ветроходство. Ще узнаем тайните на триминга, поворотите и стъкмяването на спинакерите.
Семинарът е насочен както към начинаещи, така и към по-напреднали ветроходци. Начинаещите ще научат как да ползват спинакери по време на круизи, докато напредналите ще подобрят своите умения за регати.

 

  Семинар “Плавай по-бързо”

Дати: 31. март – 01. април

“Плавай по-бързо” ще се проведе по време на местните регати. През този уикенд Северно Егейският Ветроходен Клуб организира технически гонки в Керамоти. Участниците ще имат шанс да подобрят своите умения в триминга, както и да научат техники за бърз старт и ефективно придвижване. Ще усетим тръпката на гонката в официална регата.
Семинарът е организиран с цел да покаже на начинаещите какво значи ‘ветроходство’, както и да даде допълнителен практически опит на напредналите.

 

Цени и записвания

 

Цена за семинар – 100 Евро на участник

Цената включва:

  • участие в теоретичните и практическите занимания
  • нощувки на борда в двойна каюта

Цената не включва:

  • транспорт от София – Керамоти – София
  • храна и напитки на борда, посещение на таверни и други
  • лични разходи

При резервация се заплаща капаро 50% от сумата, а остатъкът – 40 дни преди датата на заминаване. При обстоятелства, възникнали от страна на SP Kayak & Sailing, изпълнителят се задължава да върне 100% от сумата. 

 

За въпроси или записвания:

0883216916 – Степан

0888088078 – Тото

0887098939 – Димитър

info@spkayaks.com

Тагове:

Подобни продукти