Ветроходно обучение в Гърция

 

SP Kayak & Sailing организира ежегодни курсове за начинаещи и напреднали ветроходци. Екипът ни е член на Nautical Club of Kavala и предлага възможност да направите първите стъпки в мореплаването или да подобрите уменията си, с най-опитните ветроходни инструктори в северна Гърция.

Обученията ни са подходящи за хората завършили капитански курс в България, но с желание да придобият практически опит на истинска яхта. Предлагаме и базово практическо, и теоретично обучение за тези, които нямат предварителна подготовка.

Егейско море е изключително подходяща и предпочитана дестинация за ветроходци от цял свят. Постоянните и сравнително предвидими метеорологични условия, липсата на течения и приливно/отливни колебания правят района много благоприятен за плаване на ветроходци на различно ниво.

Обученията с нас не само ще ви предложат ценни практически умения и познания за ветроходните яхти, но ще ви дадат възможност да придобиете гръцки сертификат за управление на ветроходна яхта, който е високо ценен от чартърните фирми и в голяма степен ще ви улесни, ако решите самостоятелно да наемете яхта в Гърция.

Интензивните тренировки за приставане/напускане на марината, пускане на котва в пристанище и диви заливи, основите на безопасността и използването на различните средства за спасяване и помощ ще ви дадат основа за безпроблемни плавания като капитан на яхта. Упражненията за триминг на ветрила и управление на яхтата ще ви помогнат да извлечете максималното от всяка ветроходна лодка.

Ежегодно организираме няколко участия в регати, в които може да се включите като член на нашия отбор. Неописуем е адреналинът от гонките с яхти, но освен наградите и неминуемото и парти, с които е съпроводена всяка регата, дава възможност за много нови контакти и приятелства, които да ви помогнат да се развивате в този спорт.

Свържете се с нас за записвания или допълнителна информация!