Морски риболов в Гърция

 

SP Kayak & Sailing е сред пионерите на организирания морски риболов в гръцките морета. От няколко години съчетаваме удоволствието от няколкодневното пътешествие с луксозна, ветроходна яхта и търсенето на големите риби.

В последните години, гръцките брегове са все по-популярни сред българските риболовци. Възможностите са много, но риболовните сафарита с лодка са истинския шанс да уловиш наистина ценна риба. За улов на трофейни риби не е необходимо специално разрешително, когато се извършва от любители с некомерсиална цел. Маятико,Синегрида ,Фагри ,Литрини,Лефери ,Паламут,различни видове риба Тон ,Дорадо и много други видове риби, разнообразието е фантастично.


Предпочитаните ни маршрути са в северна Гърция, островите Самотраки и Тасос, но също организираме риболов в Йонийско море и други райони на Егейско море. При предварително планиране можем да подготвим риболовна експедиция и маршрут в избрана от вас дестинация.

Яхтите ни са оборудвани с висок клас риболовен сонар, стойки за въдици и др. удобства за професионален риболов. Комфортът е гарантиран, а условията на лодката, я правят съвсем сравнима с който и да е крайбрежен хотел.

Нашите риболовни гидове знаят къде и кога да ви заведат на места, на които се крият риби, за които и гръцките рибари биха ви завидели. Разбира се, уменията са важни, но ние сме с вас на лодката, за да покажем и помогнем дори на абсолютни новаци в морския риболов.
Оборудването е от първостепенно значение, но ако нямате собствено, това не е проблем. Ние сме осигурили, и постоянно обновяваме, екипировката, необходима за успешен улов в морето. Разполагаме с всичко, което ще ви потрябва за морски риболов и то в съответствие с най-новите световни тенденции в областта. Предлагаме дълбоководен джигинг, тролинг и разбира се възможности за обичайните спининг и дънен риболов.

Щастливците всяка година могат да се похвалят с огромните екземпляри риба тон, уловът на които е истинско майсторство в един мъжки двубой, но също и с редките дънни риби, които всеки ще ви каже, че освен впечатляващи на снимки, са едни от най вкусните и в цялото Средиземно море.

Риболовът е прекрасно забавление за свободното време, а за някои от нас е нещо повече от хоби – риболовната страст е начин на живот.

Риболовният туризъм, все по-популярен в последните години е невероятен начин да избягаш от ежедневната рутина и шума на съвременната цивилизация, да се насладиш на дивата природа в компанията на добри приятели.

Риболовът не е просто модна тенденция, независимо че е едно от най-популярните хобита. Морският риболов от лодка, особено когато търсим наистина големи и уникални риби, не е самотно занимание. Това е приключение, в което участва целият екипаж – отборната игра, която освен невероятните трофеи, ни дава усещането за неподправено приятелство и споделяне на вълнуващите мигове.

Вижте нашите предложения!