Великденска флотилия в Саронически Залив


Великденска флотилия в Саронически Залив

 

Едно привлекателно бягство

 

Присъединете се към нас за една изключителна ветроходна седмица около прекрасния Саронически залив, където естествената красота на Гърция съперничи на самата Афродита, с кристално чистите си води, дива природа и топло слънчево време.

Докато плаваме от остров на остров, ще имаме разнообразни забавни занимания за  семейства и компании – от плуване, гмуркане с шнорхел и дори с водолазно оборудване (за лица над 10 години). Пригответе се да се съревновавате в регати и още много вълнуващи състезания. Разгледайте островите и вижте красивата архитектура, култура и природа, които Гърция може да предложи. Прекарайте тази седмица, създавайки нови приятелства сред екипажите, отпуснете се и се насладете на вкусни вечери, барбекю и партита.

Победителят в регатата на нашия фестивал ще получи уникална награда – наем на безплатна лодка за фестивала следващата година – Sailways 2020.

Всеки участник на фестивала “Sailways” ще получи гривна за идентификация. С нея ще получите специални отстъпки и предимства в определени клубове и ресторанти.

 

Програма

 

Ден 1 – плаване от Марина Алимос до Пердика, Остров Егина

 

Началната ни точка – Марина Алимос е едно от най-големите яхтени пристанища в Гърция. То е лесно достъпно чрез мрежата на обществения транспорт; трамваи, автобуси и таксита, а гарите са на пешеходно разстояние от яхтеното пристанище. Можете да организираме транспорт за Вас от летището до пристанището срещу допълнително заплащане.

 

 

Ден 1 – 27/4 събота – Алимос Марина – пристанище Пердика

9:00 ч. – Среща в Марина Алимос, Атина, в нашия офис по всяко време от 9 часа нататък. Ще се запознаете с нашите капитани и вашият екипаж.

14:00 ч. – Краен час на пристигане. Моля, не закъснявайте, за да можем да отплаваме всички заедно.

Препоръчваме ви да напазарувате предварително всичко от което може да се нуждаете за вашето пътуване. Ако пък сте пропуснали нещо, винаги може да си го добавите на следващото пристанище.

17 – 18:00 ч. – Планирано отплаване от Марина Алимос.

21:00 – Пристигане в пристанище Пердика на красивия остров Егина.

Каним ви на вълнуваща вечер, в която ще посрещнем православният Великден. Присъединете се към нас на традиционна гръцка великденска вечеря, където ще сервираме нашият специалитет Магирица – вкусна гръцка великденска супа, приготвена от агнешко месо. Насладете се на грандиозните фойерверки в полунощ, когато ще приветстваме Великден.

 

Ден 2 – Перидика, Остров Егина

 

Разположен на югозападния бряг на красивия остров Егина, това ще бъде първата спирка в пътуването ни около Сароническия залив.

28/4 неделя – Пристанище Пердика

12:00 ч. – Ще се съберем на капитанска, за да уточним състезанието и маршрута, по който ще плаваме.

По обяд ще се забавляваме с традиционен гръцки танц за Великденския празник.

Прекарайте деня си разпускайки на този прекрасен остров, плувайте в невероятно сините води, разходете се из живописните улици и разгледайте забележителностите.

 

 

 

Ден 3 – плаване от Пердика до остров Хидра

 

Хидра ще Ви очарова с красивите си неокласически къщи, които придават неподправеният гръцки вкус. Известен със забраната си за автомобили, той може да бъде обиколен пеша или дори от магаре.

29/4 понеделник – Пердика до Хидра

8:30 до 9:30 – Ще се съберем за ежедневната ни капитанска среща.

10:00 ч. – Първото ни състезание започва! Разстоянието от Пердика до островите Циливиния (Келевини) ще бъде около 20 морски мили (ММ).

Финалът ни ще бъде на остров Циливини или заливът Мандраки (Хидра), където заслужено ще скочим в кристалните води, да поплуваме (местоположението на финалната ни линия ще зависи от вятъра и времето).

Отпуснете ( се и се насладете на приказния залез на остров Хидра с коктейл в ръка. За вечеря ще се срещнем в очарователен традиционен гръцки ресторант. А с тези, които имат енергия след това, можем да продължим с питие и музика в The Pirate Bar.

 

 

Ден 4 – остров Хидра до остров Докос

 

Уникалното очарование на остров Докос се крие в скалистите му плажове. Населяван е единствено от местните монаси и овчари.

30/4 вторник – Хидра – Докос

10:00 ч. – капитанска среща.

Тъй като вечерта няма сме в непосредствена близост до магазини и ресторанти, Ви съветваме да напазарувате сутринта в магазините за хранителни стоки, да подготвите лодките си и да заредите с вода.

Щом сме готови, ще отплаваме към остров Докос.

 

 

При пристигането си в Докос ще организираме на барбекю на плажа и ще се наслаждаваме на топлото гръцко слънце. Очаквайте следобед забавни състезания, плуване, гмуркане и професионални уроци по ветроходство с нашите уважаеми инструктори Сокол Шеху и Фиори Доби. Ако желаете, имате възможност да получите ветроходен лиценз през тази седмица (моля информирайте ни предварително). Също така ще имате възможност да получите лиценз за гмуркане с акваланг (Scuba diving); часовете за гмуркане трябва да бъдат резервирани според графика, по време на капитанските срещи.

 

Ден 5 – остров Докос до остров Порос

 

Остров Порос е съставен от два острова, които след експлозията на вулкана Метана през 273 г.пр.Хр. Се свързват. Порос в крайна сметка придобива формата на амфитеатър над два красиви хълма, идеални за живописна разходка и разглеждане на забележителности и неокласически сгради.

1/5 сряда – Докос – Порос

8:30 до 9:30 ч. – капитанска среща.

10:00 ч. – Ще започнем второто ни състезание от Докос до остров Порос с разстояние от около 20 ММ.

17:00 ч. – Финелната линия е залива Монастири на о. Порос, където ще поплуваме, преди да влезем в пристанището.

20:00 ч. – Почивка и вечеря по лодките или на таверна. След като вечерята приключи, всеки, който вярва, че нощта е още млада, е добре дошъл да се присъедини към нас за парти в уникалния Joy Cocktail Bar.

 

 

Ден 6 – остров Порос до Руския залив

Известен с историята си, Руският залив на остров Порос е мястото, където първите руски кораби пристигат, за да помогнат на гръцката революция срещу турците. Плажът на руския залив се намира на 5 километра от град Порос.

2/5 четвъртък – Порос – Руски залив

9:00 ч. – капитанска среща.

Отпуснете се сутринта, докато се разхождате край плажа на залива. Плувайте до насита и се насладете на обяд и вечеря на яхтата на вашата лодка. Ще имате още една възможност за гмуркане с акваланг и изследване на водите.

Пригответе спортния си дух, тъй като ще организираме различни състезания. За да подсилим забавлението,към нас ще се присъедини нашата DJ Party Boat и ще ни раздвижи допълнително.

 

 

Ден 7 – остров Егина до Марина Алимос, Атина

 

Стратегическото значение на остров Егина датира от 500 г. пр. Хр. Там се намират развалините на храма на Аполон и Афея. Легендата разказва, че Афея е избягала от моряците край бреговете на Егина и за последен път е видяна за се изкачва по хълма, след което изчезнала. Оттам и името “Aphaea”, което означава, „изчезнал“ на древногръцки.

Ден 7 – 3/5 петък – Руски залив – Агия Марина (о. Егина) – Алимос Марина, Атина

В последния ден на нашето плаване, ще тръгнем от Руския залив и ще се отправим към залива Агия Марина на остров Егина, за да се насладите на едно окончателно потапяне в морето и слънчевите лъчи. Ще продължим пътуването си до Алимос Марина, Атина.

18:00 – Приставане в Алимос Марина – но не се натъжавайте, защото забавлението още не е свършило! Каним ви на сбогуване в Атина, където ще бъдем домакин на церемония по награждаването за регатата и ще празнуваме с много музика и танци, така че не забравяйте да спестите малко енергия за това. След вечеря можете да се оттеглите в лодката си и да прекарате една нощ, за да си починете.

 

Ден 8 – 4/5 събота- Алимос Марина, Атина

 

09:00 – Благодарим ви за вашата компания по време на тази невероятна ветроходна седмица!

 

Лодката

 

HARMONY 47 (MARINA)

Harmony 47 на Ponchin Yachts е яхта отличаваща се с класическа линия, съчетана с чудесно балансиран корпус и предлагаща сериозни ветроходни възможности в атрактивна форма. Интериорът е модерен, светъл и просторен, но също и практичен. Лодката разполага с 4 двойни каюти, 2 бани и широка каюткомпания, гарантиращи комфортен престой на борда. 

 

 

Дати и свободни места

 

 

  Месец

Дати

Свободни места

 април – май 

27 – 04 

 8

Цени и записване

 

Цена на човек за участие във флотилията: 369 EUR

 

Цената включва:

 • наем на лодката оборудвана с 4 двойни каюти, 2 бани с тоалетна, хладилник, печка и т.н.
 • надуваема лодка с извънбордов двигател
 • нощувки на борда в двойна каюта
 • чаршафи и кърпи
 • шкипер
 • пристанищни такси
 • разходи за гориво и вода на лодката
 • задължителното финално почистване на яхтата

 

Цената не включва:

 • транспорт от София – Керамоти – София
 • храна и напитки на борда, но при Ваш интерес, имаме практика да зареждаме яхтата
 • лични разходи

 

В допълнение към наемa на лодката, има такса за участие в размер на € 75 на човек, която включва:

 • Оборудване за гмуркане.

 • Нашето специално барбекю на плажа Докос.

 • Участие във ветроходна регата.

 • Специализиран персонал за провеждане на регатата.

 • Ветроходно обучение с двама инструктори – Сокол Шеху и Фиори Доби.

 • Прощална на вечеря и церемония по награждаването.

 

Плащане и анулации

При резервация се заплаща капаро 50% от сумата, а остатъкът – 40 календарни дни преди датата на заминаване. При невъзможност за реализиране на плаването, при обстоятелства, възникнали от страна на SP Kayak & Sailing, изпълнителят се задължава да върне 100% от сумата. 

При анулиране на резервация до 40 календарни дни преди датата на заминаване, SP Kayak & Sailing ще Ви възстанови 70% от цената на плаването.
При анулиране на резервация и оставащи по-малко от 40 календарни дни до датата на заминаване, SP Kayak & Sailing ще Ви възстанови 10% от цената на плаването. И в този случай е възможно възстановяване на 70% от цената на плаване, но само ако намерим клиент за вакантното място.

 

За въпроси или записвания:

0883216916 – Степан

0888088078 – Тото

0887098939 – Димитър

info@spkayaks.com

Тагове:

Подобни продукти