Саронически Залив 2019 – плаване с катамаран Leopard 40


Саронически Залив 2019 – плаване с катамаран Leopard 40

И през 2019 календарът ни започва с плавания в Сароническият залив. 

Ще плаваме с катамаран Leopard 40 2006, комфортна и просторна яхта, но и с много добри ветроходни качества сравнено с повечето катамарани в класа си. 

leopard 40 exterior2

Островите, разположени в Сароническия залив югозападно от Атина, в близост един до друг, преходите с яхта са в рамките на два или три часа на платна, което ги прави изключително подходящи за хора, които за първи път се качват на яхта.

Дългите пясъчни плажове, ароматни борови гори, скалисти носове на фона на брилянтно слънце и кристално синя вода предоставят безкрайно разнообразие от живописни гледки и неповторима красота. Екскурзията с яхта е най-добрият начин да се опознае това уникално място.

Забележителностите и местните обичаи са изключително разнообразни. Туристите могат да се насладят на уникалната керамика, неустоимите лакомства и местни специалитети: сладки от шам фъстък, бадемови торти, разнообразие от морски дарове и риби, които могат да бъдат опитани навсякъде в магазините и ресторантите по тесните, криволичещи улици на самобитните градчета.

Сароническите острови в са най-близката островна група до Атина. Те са много популярни и сред атиняните, но предпочитана дестинация за туристи от целия свят, затова ние бихме ви посъветвали да ги посетите извън натоварения туристически сезон. 

Не на последно място е удобството, което дава Атина като изходна точка – има удобни полети на Rayanair от София, а автобусът от летището спира точно пред  Алимос Марина

 

Програма*:

Ден 1: Тръгване от Атина, Алимос Марина към остров Егина. Предстоят ни около 4 часа плаване (20 морски мили). Разглеждане на местните забележителности и нощуване в пристанището на гр. Егина

Ден 2: Потегляме към Ермиони – около 6 часа плаване (34 морски мили). Свободна програма, разглеждане на забележителностите на пристанищния град и нощувка в пристанището.

Ден 3: Плаване до остров Спецес – 2 часа плаване (10 морски мили). Плаж и разглеждане на забележителностите. Нощувка в пристанището.

Ден 4: Отплаване към остров Хидра – 2-3 часа (16 морски мили) – разходка и разглеждане на забележителностите и нощуване на котва в залива св. Никола.

Ден 5: Плаване до остров Порос – 2 часа (12 морски мили) – разходка, плаж и разглеждане на забележителностите. Нощуване в пристанището.

Ден 6: Плаване до Епидаврус – 3-4 часа (20 морски мили). Разглеждане на забележителности, нощувка в пристанището

Ден 7: Отплаване към Алимос Марина – около 6 часа плаване (35 морски мили). Нощуване в пристанището.

Ден 8: Отпътуване от Атина – освобождаване на яхтат до  9.00 сутринта.

Програмата е примерна и е силно зависима от меторологичната прогноза

 

Катамаранът

 

Ветроходен катамаран LEOPARD 40 (2006) 

 

Leopard 40 е просторен катамаран, с комфортен и светъл салон и същевременно притежаващ чудесни мореходни качества. Разполага с 4 каюти и 2 бани с тоалетна. На борда могат да се настанят 8 души в двойни каюти.

leopard 40 deckleopard 40 salonLeopard 40 exterior

 

Дати и свободни места

 

  Месец

Дати

Свободни места

 юни

01 – 08 

 8 

 юни

08 – 15 

 8

 

Цени, записване и отстъпки

 

Цена за 01 – 08. юни495 EUR / човек

Цена за 08 – 15. юни – 515 EUR / човек

Цената е калкулирана за група от 8 човека и може да варира според броя на хората на борда. Плаването се осъществява при наличие на група от минимум 6 човека. 

Отстъпки:

Всеки наш клиент може да ползва една от следните отстъпки:

 • 10% ранно записване – при внасяне на капаро за плаване до края на месец януари 2019.
 • 10% за групи –  при готови групи от 6 или 8 човека
 • 10% за редовни клиенти и приятели на SP Kayak & Sailing

 

Цената включва:

 • наем на лодката оборудвана с 4 двойни каюти, 2 бани с тоалетна, хладилник, печка и т.н.
 • надуваема лодка с извънбордов двигател
 • нощувки на борда в двойна каюта
 • чаршафи и кърпи
 • шкипер
 • пристанищни такси
 • разходи за гориво и вода на лодката
 • риболовно оборудване за морски риболов при Ваше желание
 • задължителното финално почистване на яхтата

 

Цената не включва:

 • транспорт от София – Атина – София
 • храна и напитки на борда, но при Ваш интерес, имаме практика да зареждаме яхтата
 • лични разходи

 

Плащане и анулации

При резервация се заплаща капаро 50% от сумата, а остатъкът – 40 календарни дни преди датата на заминаване. При невъзможност за реализиране на плаването, при обстоятелства, възникнали от страна на SP Kayak & Sailing, изпълнителят се задължава да върне 100% от сумата. 

При анулиране на резервация до 40 календарни дни преди датата на заминаване, SP Kayak & Sailing ще Ви възстанови 70% от цената на плаването.
При анулиране на резервация и оставащи по-малко от 40 календарни дни до датата на заминаване, SP Kayak & Sailing ще Ви възстанови 10% от цената на плаването. И в този случай е възможно възстановяване на 70% от цената на плаване, но само ако намерим клиент за вакантното място.

 

За въпроси или записвания:

0883216916 – Степан

0888088078 – Тото

0887098939 – Димитър

info@spkayaks.com

 

Тагове: , , , ,

Подобни продукти