Експедиция за изследване на Саронически Залив 2018


Експедиция за изследване на Саронически Залив 2018

 

Имаме удоволствието да ви поканим на едно различно плаване! Сароническият залив е нова дестинация, която ще изследваме през 2018 година. Бъдете с нас докато откриваме чудесата на това митично място!

Островите, разположени в Сароническия залив югозападно от Атина, са сред най-красивите и интересни от всички гръцки острови. В началото на сезон 2018, SP Kayak & Sailing ще ви предложи възможност да плавате в този, по-малко познат, но уникален и живописен район.

Сароническите острови са разположени в близост един до друг, преходите с яхта са в рамките на два или три часа на платна, което ги прави изключително подходящи за хора, които за първи път се качват на яхта.

Дългите пясъчни плажове, ароматни борови гори, скалисти носове на фона на брилянтно слънце и кристално синя вода предоставят безкрайно разнообразие от живописни гледки и неповторима красота. Екскурзията с яхта е най-добрият начин да се опознае това уникално място.

Забележителностите и местните обичаи са изключително разнообразни. Туристите могат да се насладят на уникалната керамика, неустоимите лакомства и местни специалитети: сладки от шам фъстък, бадемови торти, разнообразие от морски дарове и риби, които могат да бъдат опитани навсякъде в магазините и ресторантите по тесните, криволичещи улици на самобитните градчета.

Сароническите острови в са най-близката островна група до Атина. Те са много популярни и сред атиняните, но предпочитана дестинация за туристи от целия свят, затова ние бихме ви посъветвали да ги посетите извън натоварения туристически сезон.

 

Програма*:

Ден 1: Тръгване от Атина, Алимос Марина към остров Егина. Предстоят ни около 4 часа плаване (20 морски мили). Разглеждане на местните забележителности и нощуване в пристанището на гр. Егина

Ден 2: Потегляме към Ермиони – около 6 часа плаване (34 морски мили). Свободна програма, разглеждане на забележителностите на пристанищния град и нощувка в пристанището.

Ден 3: Плаване до остров Спецес – 2 часа плаване (10 морски мили). Плаж и разглеждане на забележителностите. Нощувка в пристанището.

Ден 4: Отплаване към остров Хидра – 2-3 часа (16 морски мили) – разходка и разглеждане на забележителностите и нощуване на котва в залива св. Никола.

Ден 5: Плаване до остров Порос – 2 часа (12 морски мили) – разходка, плаж и разглеждане на забележителностите. Нощуване в пристанището.

Ден 6: Плаване до Епидаврус – 3-4 часа (20 морски мили). Разглеждане на забележителности, нощувка в пристанището

Ден 7: Отплаване към Алимос Марина – около 6 часа плаване (35 морски мили). Нощуване в пристанището.

Ден 8: Отпътуване от Атина – освобождаване на яхтат до  9.00 сутринта.

Програмата е примерна и е силно зависима от меторологичната прогноза

 

Ветроходни яхти

  Ветроходна яхта BAVARIA 50 CRUISER (2008)

 

Яхтите Bavaria съчетават в себе си сигурност и комфорт и това ги прави едни от най-популярните яхти за почивка. Лодката разполага с просторна каюткомпания, 5 каюти и 3 бани с тоалетна. На борда могат да се настанят 8 или 10 души в двойни каюти.

 

  Ветроходен катамаран LEOPARD 40 (2006) 

 

Leopard 40 е просторен катамаран, с комфортен и светъл салон и същевременно притежаващ чудесни мореходни качества. Разполага с 4 каюти и 2 бани с тоалетна. На борда могат да се настанят 8 души в двойни каюти.

 

Дати и свободни места

 

  Месец

Дати

Свободни места

  май – юни

26 – 02

Bavaria 50: 8 свободни места

  юни

02 – 09

Bavaria 50:   няма

Leopard 40: няма

Виж целия календар за сезон 2018!

 

Цени, записване и отстъпки

 

Цена на човек за Bavaria Cruiser 50460 EUR.

Цена на човек за Leopard 40620 EUR.

Цената е калкулирана за група от 8 човека и може да варира според броя на хората на борда. Плаването се осъществява при наличие на група от минимум 6 човека. Цената може да претърпи корекция в зависимост от типа лодка и годината на производство.

Отстъпки:

Всеки наш клиент може да ползва една от следните отстъпки:

 • 10% ранно записване – при внасяне на капаро за плаване до края на месец март 2018.
 • 10% за групи –  при готови групи от 6 или 8 човека
 • 10% за редовни клиенти и приятели на SP Kayak & Sailing

 

Цената включва:

 • наем на лодката оборудвана с 4 двойни каюти, 2 бани с тоалетна, хладилник, печка и т.н.
 • надуваема лодка с извънбордов двигател
 • нощувки на борда в двойна каюта
 • чаршафи и кърпи
 • шкипер
 • пристанищни такси
 • разходи за гориво и вода на лодката
 • риболовно оборудване за морски риболов при Ваше желание
 • задължителното финално почистване на яхтата

 

Цената не включва:

 • транспорт от София – Керамоти – София
 • храна и напитки на борда, но при Ваш интерес, имаме практика да зареждаме яхтата
 • лични разходи

 

Плащане и анулации

При резервация се заплаща капаро 50% от сумата, а остатъкът – 40 календарни дни преди датата на заминаване. При невъзможност за реализиране на плаването, при обстоятелства, възникнали от страна на SP Kayak & Sailing, изпълнителят се задължава да върне 100% от сумата. 

При анулиране на резервация до 40 календарни дни преди датата на заминаване, SP Kayak & Sailing ще Ви възстанови 70% от цената на плаването.
При анулиране на резервация и оставащи по-малко от 40 календарни дни до датата на заминаване, SP Kayak & Sailing ще Ви възстанови 10% от цената на плаването. И в този случай е възможно възстановяване на 70% от цената на плаване, но само ако намерим клиент за вакантното място.

 

За въпроси или записвания:

0883216916 – Степан

0888088078 – Тото

0887098939 – Димитър

info@spkayaks.com

 

Тагове: , , , ,

Подобни продукти