Плаване с яхта до Северни Циклади


Плаване с яхта до Северни Циклади

 

Какво си представяте като чуете юг, острови, планини, села с бели къщички, черни и златни пясъчни плажове и навсякъде, ама навсякъде около Вас има вода? Даваме Ви още едно изречение време да си помислите… Не знаем за Вас, но ние си представихме Цикладите!

Каним Ви на едноседмично ветроходно преживяване, където заедно ще откриваме величието на Древна Гърция, ще си припомням моменти от гръцката митология и ще се наслаждаваме на красотата на типичния цикладски стил. Кратките разстояния по маршрута ще ни позволят да имаме повече време за плаж, разходки, посещение на различни културни забележителности и като цяло – всичко, което ни хрумне.

Това, че ще плаваме с яхта, ще ни даде свободата и луска да бъдем и стигаме навсякъде, където си пожелаем. А животът на лодката ще ни позволи да сме по-близо до природата и безкрайната морска шир.

Гарантираме Ви тотално откъсване от реалността и едно по-различно изживяване.

Въпреки че в морето е трудно да се следват планове, ние имаме такъв:

 

Програма

1 ден. Зареждаме, настаняваме се на яхтата от Лаврион и се отправяме посока югоизток към о-в Китнос. Ще имаме достатъчно време, за да Ви въведем и запознаем с основите на ветроходството. О-в Китнос ще ни посрещне със стръмни планини, маслинови горички и множество живописни заливи.

2 ден. След като приключим със сутрешния си ритуал, ще се отдадем на опознаване на острова. Тук времето тече бавно и няма помен от туристи. За да си отдъхнем наистина качествено, можем да отидем до минералните лечебни извори в село Лутра. Пирвечер поемаме към о-в Сирос.

3 ден. На фона на останалите острови от групата, Сирос с административна столица на Цикладите – Ермуполи, се отличава със своята характерна неокласическа архитектура. Островът предлага богат социален и културен живот, от който мислим да се възползваме. Късния следобяд се насочваме към о-в Миконос с най-добрия нощен живот на островната верига.

4 ден. Освен забавление, Миконос предлага невероятни гледки, примамливи пясъчни плажове, бели вятърни мелници и цикладска архитектура, които ще бъдат на наше разположение цял ден. В края на деня се насочваме към о-в Андрос.

5 ден. Остров Андрос е чудесен не само за плаж, но и за любителите на разходки из природата. Столицата, град Андрос, е елегантен град с неокласически сгради – тук живеят най-богатите корабособственици в цяла Гърция. Привечер, след като разгледаме острова, се отрпавяме към о-в Кеа.

6 ден. Разглеждане на острова, възможна разходка с моторчета до столицата Лулис, която се намира в сърцевината на о-ва и е на висока надморска височина – древните жители са се страхували да не бъдат нападани от пирати.

7 ден. Закуска и поемаме обратно към Лаврион.  

Нощувките ще се бъдат на пристанища и/или на диви заливи.

Програмата е примерна и може да претърпи промени според метеорологичната прогноза.

 

Дати за плавания

Ще обявим датите за сезон 2019 до края на годината.

 

Цени, записвания и отстъпки

 

Ориентировъчни цени при пълен екипаж на лодката от 420 EUR на човек. 

Цената е калкулирана за група от 8 човека и може да варира според броя на хората на борда. Плаването се осъществява при наличие на група от минимум 6 човека. Цената може да претърпи корекция в зависимост от типа лодка и годината на производство.

 

Отстъпки:

Всеки наш клиент може да ползва една от следните отстъпки:

 • 10% ранно записване – при внасяне на капаро за плаване до края на месец март 2018.
 • 10% за групи –  при готови групи от 6 или 8 човека
 • 10% за редовни клиенти и приятели на SP Kayak & Sailing

 

Цената включва:

 • шкипер
 • наем на лодката оборудвана с 4 двойни каюти, 2 бани с тоалетна, хладилник, печка и т.н.
 • надуваема лодка с извънбордов двигател
 • нощувки на борда в двойна каюта
 • чаршафи и кърпи
 • риболовно оборудване за морски риболов при Ваше желание
 • задължителното финално почистване на яхтата

 

Цената не включва:

 • транспорт от София – Лаврион – София
 • храна и напитки на борда, но при Ваш интерес, имаме практика да зареждаме яхтата
 • лични разходи
 • пристанищни такси
 • разходи за гориво и вода на лодката

 

Плащане и анулации

При резервация се заплаща капаро 50% от сумата, а остатъкът – 40 календарни дни преди датата на заминаване. При невъзможност за реализиране на плаването, при обстоятелства, възникнали от страна на SP Kayak & Sailing, изпълнителят се задължава да върне 100% от сумата. 

При анулиране на резервация до 40 календарни дни преди датата на заминаване, SP Kayak & Sailing ще Ви възстанови 70% от цената на плаването.
При анулиране на резервация и оставащи по-малко от 40 календарни дни до датата на заминаване, SP Kayak & Sailing ще Ви възстанови 10% от цената на плаването. И в този случай е възможно възстановяване на 70% от цената на плаване, но само ако намерим клиент за вакантното място.

 

За въпроси или записвания:

0883216916 – Степан

0888088078 – Тото

0887098939 – Димитър

info@spkayaks.com

 

Опции Цена

Цена на човек: 420 EUR   Свържи се с нас
Тагове: , ,

Подобни продукти