Хрониките на каяк риболова

Чудил ли си се някога какво да е следващото голямо приключение на живота ти. Хващал ли си някога голям костур, или щука, или пък имал ли си епичен ден с огромна бройка уловени риби. Аз знам, че съм имал. През целия си живот съм бил рибар, но никога не съм спирал да търся поредното по-голямо нещо. Голямото преследване, голямото приключение. Нещо, което ще запомня. Преди около 5 г. аз открих това нещо. Каяк риболова. Ако си отговорил с да на първите ми въпроси, добре! А сега се запитай дали имаш куража и издръжливостта  да  преследваш огромна риба застанал върху аквариума, така да се каже. Представи си как времето се надига за битка с теб, а ти си готов с цената на всичко да останеш на повърхността и да продължиш да ловиш риба докато уловиш рибата на живота си, да  я доведеш до борда на лодката си и да я качиш в скута си и … о да, да си направиш снимка с нея.

_1
Аз съм професионален каяк риболовец от 3 години и за това време ловях извън Hobie Pro angler. Чувствам се благословен, че открих този спорт тогава. Имах възможността да раста в спорта и да го промотирам в Колорадо. След всичко, което казах, сега е моментът да хвърля това предизвикателство към всички вас. Ако искате приключение, ако искате драма, ако искате предизвикателство – пробвайте!

_2
Съществуват тонове различни каяци на пазара. Съществуват и тонове с различно оборудване за тях. Големият въпрос, когато става дума за каяк риболов е  това – сигурен ли си, че си готов за големия ден. Извън каяк риболова аз съм професионален бас рибар. Участвам в турнири, когато мога да си го позволя, правя семинари и участвам в няколко шоута годишно. И когато ловя риба въпросът е между мен и рибата, а в каяк риболовът е става дума за ръкопашен бой.Аз трябва да съм наясно с какво се захващам… особено ако ще преследвам рибата от каяк. Запознай се с опонента си отвън и отвътре. Ако ще прекараш деня в преследване на бас, трябва да си наясно какво правят басовете през тази част на годината и с какво се хранят. Дали са в пред размножителен период, или пък са легнали в леглата си отегчени от всичко, което минава покрай тях. По отношение на времето, имаш ли екипировката да му устоиш или си просто един засмукан и смачкан от природата човек. Ако пък преследваш щука е добре да вземеш със себе си комплект за зашиване – за всеки случай. Ако пък си излязъл с намерението да уловиш разни риби , за тигана довечера , се приготви за постоянно преместване от едно място на друго. Взел ли си достатъчно храна и вода да издържиш един ден в преследване на ята от crappie и костури.

_3
В края на деня не мога да кажа как трябва да бъде направено, просто излез навън и го преживей. Любовта към каяк риболова или безмоторния риболов не идва от веднъж. Тя се изгражда с всяко пътешествие, всяко приключение, всяка битка. Всеки път когато акостираш на брега и си хванал дори само една риба, ти се чувстваш победител. Искам да предизвикам всеки един от вас да излезе навън и да усети духа на боеца в себе си. Усети порива да се сражаваш и да побеждаваш. Това е битка, в която природата е твоят съперник, а улова – твоя награда. Обещавам, че няма да останеш разочарован.

От Aaron Kerchner