Морска приказка на Сейшелите


Морска приказка на Сейшелите

 

Мечтали ли сте някога да посетите Сейшелите?

Ако има място което напомня за Рая, то това са тези приказни острови. Представете си безкрайни, пясъчни плажове, които се къпят в тюркоазените води на океана. Над тях се извисяват гранитни върхове опасани от непокътнати гори пълни с живот, пъстри птици и ароматни цветя.

Местното население е дружелюбно и гостоприемно, кухнята отлична, а сред флората и фауната на островите едва ли има същество което би представлявало опасност за туристите.

Няма по добър начин да се открият Сейшелите от плаване с яхта. Островите са били дестинация за мореплаватели и пирати от хилядолетия.

Владени са от французи и англичани, и са неописуемо съчетание от креолския темперамент и английския колониален стил. Преди официалното им ‘откриване’ от Вашко да Гама, те са посещавани от арабски, китайски и полинезийски търговци и моряци.

Архипелагът на Сейшелите се състои от над 150 острова, като главните са Mah?, Praslin и La Digue, около които е групата на вътрешните острови 41 на брой.

На Mah? е разположена столицата на архипелага – Виктория. Тук са и повечето архитектурни забележителности, съхранили колониалната история на острова. На острова има повече от 70 плажа и уникални възможности за трекинг.

В близост до Mah? се намира малкият остров St Anne, морски резерват, тук а и на много други места в архипелага могат да се видят гигантските костенурки, които са голяма атракция за туристите, също могат да се открият много ендемични птици и растения.

Остров Praslin е известен с Vallee de Mai, част от световното богатство на UNESCO уникална гора в която могат да се видят диворастящите coco de mer (кокосови орехи от морето), които растат само на тези острови. Поради специфичната им форма французите са ги нарекли орехи на любовта.

Около Praslin и прилежащите малки острови Cousin и Curieuse има уникални места за гмуркане. La Digue е най известен с безумно красивите си плажове.

 

Програма*:

Ден 1: Плаване от Baie Sainte Anne marina (Praslin) към La Digue (2 часа)

Ден 2: La Digue до Coco (1 час) след което Coco до Curieuse (2 часа)

Ден 3: Curieuse – Аnse Lazio (1 час) – Cousin (1.5 -2 часа)

Ден 4: Cousin – Beau Valon (4 часа) (Mahe)

Ден 5: Beau Valon – Petit anse (2 часа)

Ден 6: Petit anse – Viktoria (3 часа) – St Anne (1час)

Ден 7: St. Anne – Baie Sainte Anne marina (Praslin) (4 часа)

Програмата е примерна и е силно зависима от меторологичната прогнозa

 

 

Дати и свободни места

 

 

  Месец

Дати

 март – април 

 30 – 06 

 

 

Цени, записване и отстъпки

 

Цена на човек: 980 EUR

Цената е калкулирана за група от 8 човека и може да варира според броя на хората на борда. Плаването се осъществява при наличие на група от минимум 6 човека. 

Отстъпки:

Всеки наш клиент може да ползва една от следните отстъпки:

 • 10% ранно записване – при внасяне на капаро за плаване до края на месец март 2018.
 • 10% за групи –  при готови групи от 6 или 8 човека
 • 10% за редовни клиенти и приятели на SP Kayak & Sailing

 

Цената включва:

 • наем на лодката оборудвана с 4 двойни каюти, 2 бани с тоалетна, хладилник, печка и т.н.
 • надуваема лодка с извънбордов двигател
 • нощувки на борда в двойна каюта
 • чаршафи и кърпи
 • шкипер
 • пристанищни такси
 • риболовно оборудване за морски риболов при Ваше желание
 • задължителното финално почистване на яхтата

 

Цената не включва:

 • транспорт до мястото на отплаване
 • разходи за гориво и вода на лодката
 • храна и напитки на борда
 • лични разходи

 

Плащане и анулации

При резервация се заплаща капаро 50% от сумата, а остатъкът – 40 календарни дни преди датата на заминаване. При невъзможност за реализиране на плаването, при обстоятелства, възникнали от страна на SP Kayak & Sailing, изпълнителят се задължава да върне 100% от сумата. 

При анулиране на резервация до 40 календарни дни преди датата на заминаване, SP Kayak & Sailing ще Ви възстанови 70% от цената на плаването.
При анулиране на резервация и оставащи по-малко от 40 календарни дни до датата на заминаване, SP Kayak & Sailing ще Ви възстанови 10% от цената на плаването. И в този случай е възможно възстановяване на 70% от цената на плаване, но само ако намерим клиент за вакантното място.

 

За въпроси или записвания:

0883216916 – Степан

0888088078 – Тото

0887098939 – Димитър

info@spkayaks.com

 

Тагове: , , , ,

Подобни продукти