Дестинация Йонийско море – остров Лефкада


Дестинация Йонийско море – остров Лефкада

 

През последните години остров Лефкада става все по-предпочитан сред българските  туристи. Дали заради сравнително удобното достигане до него (стига се както по море, така и по суша) или заради разнообразието от активности, които предлага, островът е нещо, което си заслужава да се види – особено по вода.

Image result for лефкада

Credits: Internet

Това е четвъртият по големина остров в Йонийско море, разположен над островите Итака и Кефалония, с едноименната столица – Лефкада. Интересното за него е, че на практика е бил част от континента, но по време на управлението на Коринт е прокопан канал и го е отделил от сушата. Историческите забележителности са го превърнали в културен център на този регион, а планинският терен и вечнозелената растителност, го отличават от останалите гръцки острови.

Image result for lefkada bird eye view

Credits: Internet

Плажовете на Лефкада са невероятно красиви и пъстри – има както пясъчни, така и такива със ситни камъчета, които граничат с небезиствестното пурпурносиньо и кристално море.

Един от тези плажове е Катизма – разкошни сапфирени води и златен пясък.

Image result for плаж катизма

Credits: Internet

Друг небезизвестен плаж е Порто Кацики.

Image result for порто кацики

Credits: Internet

Сърцевината на острова крие множество естествени извори и водопади, като Димосари се счита за един от най-впечатляващите.

 

Тагове: , , , ,

Подобни продукти