Дестинация Йонийско море – остров Закинтос


Дестинация Йонийско море – остров Закинтос

 

Остров Закинтос или още популярен като „Цветето на изтока” е третият по големина в Йонийско море. Дали заради смарагдовия цвят на заобикалящите го води, белите скали, вечнозелената растителност и пъстрите цветя по склоновете, островът е сред най-популярните в Гърция.

Image result for закинтос гърция

Credits: Internet

Главният град и пристанище също носят името Закинтос и се отличава с венециански стил – малки тесни улички със старинни постройки и голям площад в центъра.

Погледнат, островът от юг наподобява плаваща костенурка, което не е случайно, защото там могат да се срещнат морските костенурки Карета Карета. Те са застрашен вид и всяко лято се връщат, за да гнездят на острова, като най-предпочитаният им залив е Лаганас. Денем костенурките могат да се видят в морето, а нощем излизат на брега.

Няма как да не споменем и корабокрушенския плаж Навагио, който за наша радост е достъпен само по море и смеем да твърдим, че ние сме малцината, които са успявали да го заварят напълно безлюден. Там са погребани останките на кораба “Панайотис”, който е там от 1980 г.

Друго задължително място, което следва да се посети са Сините пещери до китното пристанище Агиос Николаос. Там може да се отбием и до най-великия пристанищен бар “Регата” и таверната на нашия приятел Димитрис, който се слави с най-вкусните агнешки котлети на острова.

Image result for закинтос гърция

Credits: Internet

Тагове: , , , ,

Подобни продукти