Дестинация Северно Егейско Море – остров Лимнос


Дестинация Северно Егейско Море – остров Лимнос

 

Лимнос е осмият по големина остров в Гърция. На острова има повече от 30 пясъчни плажа, 280 км. крайбрежна ивица, с прекрасни заливи, ситен пясък и уникални гледки. Главните градове са Мирина, на западния бряг, и Мудрос на източния бряг, който се намира в голям залив в средата на острова.

Поради голямото разстояние от Атина, остров Лимнос няма развит масов туризъм и остава уединено място дори и в разгара на сезона.

От 32 селища на острова, повечето са обявени за традиционни архитектурни селища, археологически обекти и музеи. В северозападната му част се намира местната „Сахара”, в самото сърце на Северно Егейско море. Пахес Амдес (Дебели пясъци), както ги наричат местните, е поразително явление от дюни, намиращи се сред хълмовете на площ от 70 дка.

Изобилието от места за богат риболов, земеделието, животновъдството в чистите равнини и тучните пасища, в комбинация с климатичните условия на Лимнос, осигуряват продукти с рядко качество и вкус. Изключителните сирена, традиционните тестени и захарни изделия, медът от мащерка и прясната риба ще задоволят и най-изтънчения гастроном. В древността виното на Лимнос е считано за нектара на Олимпийските богове. Лимнос продължава да е винопроизводителен остров и славата за качеството на неговите вина се носи по целия свят.

Тагове: , , , ,

Подобни продукти